Кулинарни рецепти » Октопод с бяло вино

 Октопод с бяло вино

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг октопод
• 4-5 с.л. зехтин
• 2 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 2 с.л. печени белени фъстъци
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме октопода. Подсушаваме и го нарязваме на парчета, които при непрекъснато бъркане запържваме около 10 мин в сгорещения зехтин.

Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и счуканите фъстъци. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, разбъркваме и заливаме с виното. Захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало