Кулинарни рецепти » Кюфтета от октопод

 Кюфтета от октопод

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг октопод
• 2 яйца
• 2 филета аншоа от консерва
• 3-4 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 с.л. галета
• 1 ч.л. вегета
• магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме октопода, отделяме месото и го варим в малко безсолна вода, докато омекне. Отцеждаме, изчакваме да изстине и го прокарваме през месомелачка заедно с филетата аншоа.

Добавяме разбитите яйца, ситно нарязаните магданоз и чесън, вегетата, зехтина и галетата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.

Оформяме от каймата малки кюфтета, които изпържваме в сгореещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало