Кулинарни рецепти » Кюфтета от октопод

 Кюфтета от октопод

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг октопод
• 2 яйца
• 2 филета аншоа от консерва
• 3-4 скилидки чесън
• 3-4 с.л. зехтин
• 1 с.л. галета
• 1 ч.л. вегета
• магданоз
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Почистваме октопода, отделяме месото и го варим в малко безсолна вода, докато омекне. Отцеждаме, изчакваме да изстине и го прокарваме през месомелачка заедно с филетата аншоа.

Добавяме разбитите яйца, ситно нарязаните магданоз и чесън, вегетата, зехтина и галетата. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме.

Оформяме от каймата малки кюфтета, които изпържваме в сгореещената мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало