Продукти: (за 2-3 порции)
• 300 г месо от раци
• 100 г по-тлъста свинска кайма
• 2 яйца
• 1 с.л. червено вино
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Накъсваме месото от раците на конци и го размесваме с каймата. Добавяме яйцата, виното, солта и пипера. Омесваме каймата добре и оставяме да престои 10 мин на хладно.
Оформяме кюфтенца с големина на орех, овалваме ги в брашното и пържим до златисто в сгорещената мазнина.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...