Кулинарни рецепти » Яхния от миди

 Яхния от миди

Продукти: (за 2-3 порции)

• 30 миди
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 8-10 зърна черен пипер
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим мидите на силен огън, докато се разтворят. Изваждаме ги от черупките.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Сипваме леко препеченото брашно и го позапържваме. Прибавяме мидите, ситно нарязания чесън и черния пипер.

Наливаме виното и 1 ч.ч. от бульона, в който сме варили мидите. Посоляваме, захлупваме и готвим 30 мин на слаб огън. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало