Кулинарни рецепти » Калмари, задушени със сметана

 Калмари, задушени със сметана

Продукти: (за 5 порции)

• 15 калмара
• 300 г пресни гъби
• 30 г краве масло
• 100 г сметана
• 1-2 глави лук
• 1 лимон
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• половин глава целина
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, оцет, сол

Начин на приготвяне:

В тенджера с вода слагаме морковите, целината и лука, нарязани на едро, дафиновия лист, оцет и сол. След като заврят пускаме калмарите. Варим около 15-20 мин, след което изваждаме калмарите и ги накъсваме на пръстенчета или ги нарязваме на ивички.

Нарязваме гъбите на ивички и задушаваме в разтопеното масло, прибавяме към тях накъсаните калмари, ситно нарязания магданоз, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 2-3 мин на умерен огън, подправяме с лимонов сок и сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало