Продукти: (за 5 порции)
• 15 калмара
• 300 г пресни гъби
• 30 г краве масло
• 100 г сметана
• 1-2 глави лук
• 1 лимон
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• половин глава целина
• 1 връзка магданоз
• черен пипер, оцет, сол
Начин на приготвяне:
В тенджера с вода слагаме морковите, целината и лука, нарязани на едро, дафиновия лист, оцет и сол. След като заврят пускаме калмарите. Варим около 15-20 мин, след което изваждаме калмарите и ги накъсваме на пръстенчета или ги нарязваме на ивички.
Нарязваме гъбите на ивички и задушаваме в разтопеното масло, прибавяме към тях накъсаните калмари, ситно нарязания магданоз, сметаната, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме 2-3 мин на умерен огън, подправяме с лимонов сок и сервираме.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...