Кулинарни рецепти » Омари на грил

 Омари на грил

Продукти: (за 4 порции)

• 4 цели опашки от сурови омари
• 3 с.л. разтопено масло
• 2 с.л. лимонов сок
• сол, черен пипер
• лимонови резени за гарнитура

Начин на приготвяне:

Подреждаме омарите върху масата, на която ще ги обработваме нагоре с облата им страна. С остри ножици разрязваме черупките надлъжно през центъра, внимавайки месото в тях да остане цяло. Изваждаме го внимателно, а корубите запазваме.

Правим тук-там леки разрези върху месото, пълним с него корубите и наръсваме със сол, черен пипер и лимонов сок. Подреждаме корубите върху намаслена пергаментова хартия. Леко намазваме с масло и самите коруби.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Начало