Кулинарни рецепти » Миди с домати на фурна

 Миди с домати на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 2 кг миди с черупките
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 6 домата
• 1 глава чесън
• 2 с.л. препечено брашно
• 1 дафинов лист
• копър, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Варим мидите, докато се разтворят черупките. Изваждаме ядките и ги измиваме.

Загряваме олиото и задушаваме 15 мин ситно нарязания морков и едро нарязания лук. Прибавяме обелените и настъргани домати, заливаме с 1 ч.ч. вряща подолена вода, слагаме дафиновия лист и варим още 30 мин на умерено тих огън.

Слагаме мидите и счукания с малко сол чесън. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Печем в умерена фурна. Малко преди да извадим от фурната сгъстяваме с препеченото брашно, размито с 3 с.л. студена вода. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязани магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало