Кулинарни рецепти » Раци с ориз

 Раци с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 25 рака
• 2-3 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Варим магданозените корени 30 мин. Прибавяме живите раци, на които сме изчистили средната перка на опашката и червата. Варим 1 час. Изваждаме раците, оставяме да изстинат и изваждаме месото от щипките и опашките.

Нарязваме лука на дребно, запържваме го леко в мазнината и заливаме с бульона от раците. Като кипне, прибавяме ориза, посоляваме, похлупваме и варим на тих огън.

Готовия ориз изсипваме в чиния и заглаждаме отгоре. Върху него нареждаме месото от опашките на раците навън, а това от щипките - навътре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало