Кулинарни рецепти » Калмари във винен сос

 Калмари във винен сос
/Гърция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г калмари
• 2 малки глави лук
• 1 с.л. бяло вино
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 6-8 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Попарваме калмарите, почистваме ги и ги посоляваме.

Загряваме мазнината и в нея запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме калмарите, нарязани на ивички, и задушаваме на тих огън около 20 мин.

Наливаме виното, посоляваме, поръсваме с черен пипер и продължаваме да задушаваме до пълното омекване на калмарите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало