Продукти:
• 1 кг миди
• 200 г телешко месо
• 150 г кашкавал
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме мидите и ги измиваме продължително с течаща студена вода. Варим мидите в подсолена вода до отваряне на черупките им. Изваждаме ги с решетеста лъжица, внимателно измъкваме месото им, а черупките запазваме.
Задушаваме телешкото месо до омекване в малко вода, посоляваме и нарязваме на ситно. Разрязваме месото на мидите на половинки и ги подправяме с лимонов сок. Разбиваме яйцата на пяна, прибавяме настъргания кашкавал, парченцата телешко месо и черен пипер. Всичко объркваме хубаво.
Намазваме мидените черупки с мазнина и ги нареждаме в намаслена тавичка. Във всяка черупка поставяме по половинка от месото й, поръсваме с магданоз и заливаме с яйчената смес със задушено телешко.
Запичаме в предварително силно загрята фурна. Щом хванат златиста коричка, ги изваждаме и поднасяме с кръгче лимон.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...