Кулинарни рецепти » Охлюви на фурна

 Охлюви на фурна

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг охлюви
• 5 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 1-2 моркова
• 1 парче целина
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим охлювите 20 мин в солена вода, изваждаме ги от черупките и ги почистваме.

Нарязваме лука ситно и го задушаваме в мазнината. Постепенно добавяме нарязаните моркови и целина, както и скилидките чесън, нарязани на четвъртинки. Поръсваме брашното и разбъркваме. Добавяме размитото доматено пюре, доливаме гореща вода и посоляваме.

С така приготвената смес заливаме почистените охлюви, които сме изсипали в тавичка. Пускаме дафиновия лист, поръсваме със ситно нарязани магданоз и джоджен и едро смлян черен пипер и запичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало