Продукти: (за 5 порции)
• 10 калмара
• 300 г пилешки дробчета
• 1 пакетче краве масло
• 1-2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. сметана
• 1 домат
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме калмарите, обелваме кожите им и обилно ги измиваме с вода. Нарязваме ги на ивички и задушаваме в половината от мазнината, към която сме прибавили малко вода, сол и обеления и настърган домат.
Когато калмарите омекнат, прибавяме пилешките дробчета, които сме осолили, оваляли в брашно и изпържили. Слагаме сметаната, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и лимонов сок и поднасяме.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...