Кулинарни рецепти » Кюфтета от риба и калмари

 Кюфтета от риба и калмари

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г почистено месо от калмари
• 200 г филе от морска риба
• 1-2 глави лук
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• 2 с.л. галета
• 2-3 с.л. олио
• 40 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме калмарите 4-5 мин в кипяща подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка заедно с рибното филе и лука.

Отделно накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме го към каймата заедно с разбитото яйце, черен пипер и сол на вкус.

Омесваме добре и оформяме от сместа малки кюфтенца, които овалваме в галетата и изпържваме в сгорещеното олио. После нареждаме кюфтенцата в тавичка и леко ги запичаме във фурната. Преди поднасяне поръсваме с разтопеното масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало