Продукти: (за 4 порции)
• 400 г миди без черупките
• 2 глави лук
• 4-5 зелени пиперки
• 2 моркова
• 4 домата
• 50 г краве масло
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме мидите и ги варим 20 мин в леко подсолена вода. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.
Изваждаме мидите и в същата мазнина запържваме нарязаните лук и пиперки. Щом омекнат, прибавяме сметаната и обелените и нарязани домати. Задушаваме, докато течността се изпари.
Сипваме мидите при зеленчуците, наливаме прецедения бульон от варенето, подправяме с черен пипер и сол на вкус и задушаваме 15-20 мин. Преди поднасяне поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...