Кулинарни рецепти » Жабешки бутчета по провансалски

 Жабешки бутчета по провансалски

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г жабешки бутчета
• 1 пакетче краве масло
• 1 с.л. олио
• 70 мл прясно мляко
• 1 скилидка чесън
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. лимонов сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разбъркваме млякото с черен пипер и сол. Потапяме жабешките бутчета в сместа, след което ги овалваме в брашното.

Сгорещяваме половината от маслото заедно с олиото. Пущаме жабешките бутчета и ги пържим, докато се зачервят. Прибавяме лимоновия сок, магданоза, малко черен пипер и чесъна, който предварително сме запържили в останалото олио.

Подреждаме бутчетата в затоплена чиния за сервиране и ги заливаме с останалото масло, в което сме запържили чесъна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало