Продукти: (за 8 порции)
• 600 г ориз
• 400 г скариди
• 200 г раци
• 200 г миди
• 2 глави лук
• 1 зелена пиперка
• 1 лимон
• 2 с.л. узо
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и пиперката на ситно и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме почистените и добре измити миди, скариди и раци, варим 5 мин на умерен огън и заливаме с узото.
Доливаме 5-6 ч.ч. вода, слагаме ориза и лимоновия сок, възвираме и варим 15 мин на умерен огън. Поднасяме ястието топло.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...