Начин на приготвяне:
• 1 кг октопод
• 500 г лук
• 1 малка ябълка
• 100 г пресен корен джинджифил
• 100 г сушени кайсии
• 100 г стафиди
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. краве масло
• 1 ч.ч. червено вино
• канела
черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в смес от маслото и зехтина. Щом стане прозрачен, прибавяме обелената ябълка, нарязана на малки кубчета, стафидите и ситно нарязаните джинджифил и кайсии.
Пържим 5-6 мин и добавяме почистения и нарязан октопод. Подправяме с канела, черен пипер и сол и пържим още няколко минути. Накрая наливаме виното, захлупваме и задушаваме 1 час на слаб огън.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...