Кулинарни рецепти » Сарми с охлюви

 Сарми с охлюви

Продукти: (за 4 порции)

• 30 охлюва
• 100 г ориз
• половин пакетче краве масло
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• 20-30 лозови листа
• черен и червен пипер
• копър,сол

Начин на приготвяне:

Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от черупките и отстраняваме задната черна част. Нарязваме ги на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло.

Изваждаме ги и в същата мазнина запържваме ориза. Връщаме охлювите, посоляваме, поръсваме със ситно нарязан копър, черен и червен пипер. Разбъркваме и разпределяме сместа по лозовите листа, от които увиваме сармички.

Нареждаме сармичките в тенджера, заливаме ги с равни количества мляко и вода и варим 20 мин на умерен огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало