Продукти: (за 4 порции)
• 200 г ориз
• 200 г скариди
• 1 зелена чушка
• 1 червена чушка
• 2-3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 глава лук
• 1 с.л. соев сос
• сол
Начин на приготвяне:
Сипваме ориза във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Прецеждаме, заливаме със студена вода и отново прецеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгорещеното олио до пожълтяване. Прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки и скаридите. Пържим, докато чушките поомекнат.
Прибавяме ориза и пържим, като непрекъснато бъркаме. Щом оризът започне да потъмнява, сипваме соевия сос, прибавяме разбитите с малко сол яйца и задушаваме 2-3 мин.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...