Продукти: (за 3-4 порции)
• 10-15 рака
• 1 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• джоджен, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме раците, отделяме месото и го нарязваме на дребно. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото. Щом поомекне прибавяме месото от раците, червения пипер и ориза.
Наливаме 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и задушаваме, докато оризът се свари. Накрая посоляваме на вкус и поръсваме със ситно нарязан джоджен.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...