Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг миди
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме добре черупките на мидите, измиваме ги и ги задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист и черупките леко се отворят, прибавяме виноно, обелените и ситно нарязани домати, черен пипер и сол на вкус.
Заливаме с 3 ч.ч. вода и варим 15 мин на слаб огън. Щом се изпари половината от водата, прибавяме ориза и варим, докато се изпари и останалата вода. Поднасяме мидите със или без черупките.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...