Кулинарни рецепти » Пилаф от миди

 Пилаф от миди

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг миди
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 3 домата
• 1 ч.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Остъргваме добре черупките на мидите, измиваме ги и ги задушаваме в олиото заедно със ситно нарязания лук. Когато лукът стане златист и черупките леко се отворят, прибавяме виноно, обелените и ситно нарязани домати, черен пипер и сол на вкус.

Заливаме с 3 ч.ч. вода и варим 15 мин на слаб огън. Щом се изпари половината от водата, прибавяме ориза и варим, докато се изпари и останалата вода. Поднасяме мидите със или без черупките.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало