Кулинарни рецепти » Охлюви по моряшки

 Охлюви по моряшки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг охлюви
• 1 ч.ч. арпаджик
• 2 глави лук
• 100 г гъби
• 1 ч.ч. червено вино
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• 3-4 с.л. олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме и почистваме охлювите.

Изчистваме арпаджика и го заливаме с вряща вода. След това го отцеждаме и пържим в разтопеното масло заедно с почистените и нарязани на ивици гъби.

Нарязваме на ситно лука и го запържваме в олиото. Прибавяме охлювите и посоляваме на вкус. Заливаме с виното и 1 ч.ч. от водата, в която сме варили охлювите.

Щом ястието възври прибавяме изпържения арпаджик и гъби, пущаме 10-15 зърна черен пипер, захлупваме и варим на тих огън като внимаваме да остане с малко сос. Преди да отстраним от огъня, поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало