Продукти: (за 4 порции)
• 8 калмара
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. вегета
• 20 г пушено сирене
• 1 ч.л. настърган лук
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме калмарите. Нарязваме ги на парчета и ги сваряваме. Отцеждаме водата.
Стопяваме маслото на слаб огън и сипваме млякото. Когато заври, прибавяме нарязаното на парченца пушено сирене. Слагаме и подправките и варим, докато сосът се посгъсти.
Пускаме калмарите в соса и варим още 15 минути, за да поемат аромата му.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...