Продукти: (за 4 порции)
• 8 калмара
• 2 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 с.л. вегета
• 20 г пушено сирене
• 1 ч.л. настърган лук
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме калмарите. Нарязваме ги на парчета и ги сваряваме. Отцеждаме водата.
Стопяваме маслото на слаб огън и сипваме млякото. Когато заври, прибавяме нарязаното на парченца пушено сирене. Слагаме и подправките и варим, докато сосът се посгъсти.
Пускаме калмарите в соса и варим още 15 минути, за да поемат аромата му.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...