Кулинарни рецепти » Кебап от охлюви

 Кебап от охлюви

Продукти:

• 15-20 охлюва
• 3-4 с.л. олио
• 1 глава лук
• 300 г гъби
• 1 с.л. доматено пюре
• листни пресни подправки (магданоз, копър, босилек)
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Претритите с морска сол и оцет охлюви сваряваме в студена подсолена вода. Изваждаме месото от черупките, като се стараем да не го разкъсаме.

В предварително сгорещената мазнина запържваме нарязания на ситно лук и нарязаните и предварително почистени и измити гъби. Прибавяме нарязаното на парченца месо от охлювите, размитото в малко хладка вода доматено пюре и няколко зърна черен пипер.

Наливаме толкова вода, колкото да се покрият продуктите, захлупваме и задушаваме на тих огън, докато кебапът остане на мазнина. Сваляме от котлона, поръсваме със сол, черен пипер и нарязаните на ситно листни подправки.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало