Кулинарни рецепти » Пържени миди с бекон

 Пържени миди с бекон

Продукти: (за 4 порции)

• 1 консерва миди в собствен сос (200-250 г)
• 250 г бекон
• 1-2 скилидки чесън
• лимон, копър
• маслини
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на съвсем тънки филийки. Отцеждаме мидите, а чесъна нарязваме на тънки пръчици. Във всяка филийка бекон увиваме по 1 мида, като закрепваме с клечка за зъби.

Изпържваме получените рулца в голямо количество мазнина. Отцеждаме и ги потнасяме гарнирани с маслини, стръкчета копър и резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало