Продукти:
• 1 кг бяло брашно
• 300 г краве масло
• 300 г захар
• 6 яйца
• 2 пакетчета ванилена захар
• 500 мл прясно мляко
• 30 г прясна мая
За плънката:
• 200 г захар
• 350 г стафиди
• канела
Начин на приготвяне:
Стопяваме маслото и го разбиваме със захарта. Разтваряме маята в прясното мляко, смесваме продукти-те и прибавяме брашното (ако е необходимо, слагаме още малко брашно). Омесваме тестото, докато за-почнат да излизат мехури. Оставяме го да втасва на топло.
От втасалото тесто откъсваме малки парчета и всяко разточваме на дебела правоъгълна кора. Дългия край на тази кора поръсваме със захар, канела и стафиди. Навиваме на руло и завиваме на кръгче, като геврече.
Намазваме тавичка за печене с масло, нареждаме козуначените венчета и ги оставяме да втасат. След около 30 минути ги намазваме с разбит жълтък и поръсваме със захар. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...