Кулинарни рецепти » Кокосов козунак

 Кокосов козунак

Продукти:

• 700 г брашно
• 5-6 яйца
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кокосова мазнина
• 1 пликче кокосови стърготини
• 1 к.ч. бели стафиди
• мастика или кокосов ликьор
• 2 ванилии
• 40 г мая захар
• 1 щипка кардамон
• 1 щипка сол

Всички продукти за козунака трябва да са стояли 3-4 часа на стайна температура. Брашното трябва да е фино и пресято със солта. Омесваме тесто, което щом почне да пуска мехурчета, оформяме на топка, покриваме го с чиста кърпа и го оставяме на топло да втасва.

След около час премесваме тестото. Слагаме кардамона и ванилиите. Подсушаваме накиснатите в алкохола стафиди и от тях ръсим при двете месения. Тестото разделяме на части и сплитаме на три плитки, които слагаме като венец в по-голяма намазана кръгла форма. Оставяме го повторна да втаса, наръсваме го с кристална захар и кокосови стърготини и го печем в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало