Кулинарни рецепти » Полски козунак

 Полски козунак

Продукти:

• 5 жълтъка
• 120 г пудра захар
• 150 мл прясно мляко
• 1 кубче мая
• 500 г брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 пакетче ванилия
• шафран
• 1 щипка сол

Начин на приготвяне:

Разбиваме жълтъците със захарта на водна баня, докато сместа побелее и се сгъсти. Разтваряме маята в малко топла вода и я прибавяме към жълтъчната смес заедно с прясното мляко, брашното, ванилията, шафрана и щипката сол. Разбъркваме добре.

Последно прибавяме разтопеното масло и след ново основно разбъркване, изсипваме сместа в намазана с масло форма. Оставяме да втаса, след което печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало