Продукти:
• 500 г брашно
• 30 г мая
• 250 мл прясно мляко
• 80 г маргарин
• 100 г захар
• 1 щипка сол
• настъргана кора от 1 лимон
• 200 г стафиди
• 3 с.л. коняк
• 100 г нарязани орехови ядки
• 1 жълтък
Начин на приготвяне:
От изброените продукти замесваме тесто, като накрая прибавяме напоените в коняк стафиди и орехите. Оставяме да втаса. Омесваме леко и разделяме тестото на две части.
Оплитаме дебела плитка и поставяме във форма, покрита с намаслена хартия. След като втаса още веднъж и изпълни формата наполовина, намазваме с разбит жълтък и слагаме в предварително загрята на 250 градуса фурна.
Печем около 35 минути.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...