Продукти:
• 1 доза втасало козунчено тесто
• 1 пакетче сирене “Крема” или прясна, несолена извара
• 1/2 ч.ч. бита сметана
• 1/2 ч.ч. кокосови стърготини
• 3-4 с.л. пудра захар
• 2 пликчета ментови желе бонбони
• 5 бучки захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
От тестото разточваме кора върху наръсена с нишесте повърхност, която режем на парченца. Във всяко слагаме по малко от пълнежа, приготвен от сиренето, размесено с ароматизираната сметана, 2/3 от кокоса и захарта. В средата на всяко парченце слагаме ментов бонбон и завиваме внимателно.
В намаслена с кокосова мазнина тава редим соленките, отгоре ги намазваме с битото яйце, наръсваме с кокосови стърготини, счуканите на едро бучки захар и изпичаме в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...