Продукти:
• 5 ч.ч. фино брашно
• 1 1/2 ч.ч. течно масло
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. кокосови стърготини
• 7 с.л. бели стафиди
• 3 с.л. натурален или млечен шоколад
• 3 с.л. бял шоколад
• 2 с.л. “Пина колада”
• 1 ч.л. сол
• 6 яйца
• 50 г мая
• 10-15 бели череши от сладко
• 1 яйце за намазване
• мазнина за тавата
Начин на приготвяне:
С малко мляко и брашно размиваме маята на кашичка и я оставяме да втаса. Разбиваме яйцата със захарта. Пресяваме брашното със солта, правим в средата “кладенче” и слагаме квасеца, яйчената смес, млякото, малко от течното масло и малко от алкохола. Месим енергично като добавяме мазнина и алкохол. Тестото трябва да пуска мехурчета, а мазнината напълно да се поеме.
Оставяме тестото да втасва 1 час на топло. Повторно премесваме, слагаме стафидите, пак оставяме да втасва и тогава го разделяме на две части. Правим два фитила, в които пъхваме оваляните в брашно череши. Те хлътват навътре.
Подреждаме козунака в намаслена тава, по-голяма от обема му, намазваме го с разбито яйце и го печем на 200°С. Топлия козунак поръсваме първо с настъргания тъмен, а после и с настъргания бял шоколад. Те се смесват от горещината. Леко ги набраздяваме с клечка за зъби. След 15 мин наръсваме с кокосови сктърготини, завиваме с кърпа козунака и го оставяме да изстине във фурната.
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...