Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 80 г захар
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 500 г брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 50 г стафиди
• 1 ванилия
• 30 г мая
• 1 ч. л. захар за закваската
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре 30 г захар, 60 г масло и 2-та жълтъка. Добавяме яйцето и бием до пяна. Заквасваме маята с 1 ч. л. захар и прясното мляко. Събираме всички продукти, без останалото масло.
Правим твърдо тесто и го оставяме да втаса. После разстиламе тестото на правоъгълник и го намазваме с останалото масло. Месим го малко и го разделяме на 9 равни части, от които правим 3 дълги ивици.
Сплитаме ги на плитка, която увиваме и съединяваме в кръг. Печем в средно силна фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...