Кулинарни рецепти » Пиле с жълтъци

 Пиле с жълтъци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 глава чесън
• 3 жълтъка
• 1 връзка копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които изпържваме от двете страни в силно сгорещеното олио. Изваждаме порциите и ги поръсваме с чесъна, счукан с малко сол, след което ги оставяме в захлупен съд.

Изчакваме мазнината да поизстине и прибавяме към нея жълтъците, като бием непрекъснато с тел или вилица. Внимаваме жълтъците да не се пресекат.

Поръсваме пилешкото месо със ситно нарязания копър и го оставяме да престои 15 мин в захлупен съд. След това заливаме с жълтъчения сос, подправен със сол и черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало