Продукти: (за 5-6 порции)
• 800 г бяло пилешко месо
• 2 глави лук
• 3-4 стръка праз
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Накълцваме бялото месо на ситно и го смесваме със ситно нарязания и запържен лук и ситно нарязаната бяла част от праза. Подправяме с черен пипер и сол и разбъркваме. Прибавяме яйцата и омесваме много добре. Оставяме сместа да почива 10 мин.
След това с помощта на лъжица оформяме топки, които изпържваме в сгорещеното олио.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...