Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с леща

 Пилешки гърди с леща

Продукти:

• 4 пилешки филенца от гърдите (по 100-150 г)
• 150 г леща
• кората и сока от 2 лимона
• 3-4 с.л. наситнен пресен риган
• 6 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сипваме лещата в кипяща подсолена вода и варим 25-30 мин. После отцеждаме и я задущаваме в половината зехтин заедно с лимоновия сок и ригана. Накрая опитваме на сол и отстраняваме от огъня.

Натриваме пилешките филенца с черен пипер и сол и ги запържваме в останалата мазнина заедно с настърганата лимонова кора. Щом станат златисти, ги изваждаме от мазнината и ги отцеждаме.

Поднасяме пилешките гърди върху задушената леща.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало