Кулинарни рецепти » Пилешко филе със сос

 Пилешко филе със сос

Продукти:

• 750 г пилешко филе
• 150 г бекон, нарязан на ивички
• 200 г зелени маслини без костилки
• 80 г стафиди
• 5-6 скилидки чесън
• 60 г обелени бадеми
• 150 г брашно
• 80 г коняк
• 200 г портокалов сок
• бял (или черен) пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките филета на тънък пласт и поръсваме със сол и пипер. Слагаме бекон в средата на всяко филе, заедно с малко счукан чесън. Сгъваме на две и леко начукваме краищата, след което овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио.

Накисваме стафидите в коняка за 10 минути. Леко запържваме нарязаните на кръгчета маслините и ги смесваме с неотцедените стафиди, счуканите обелени бадеми и портокаловия сок. Кипваме соса и след 1 минута го сваляме от огъня.

Заливаме пилешкото с пикантния сос и сервираме с гарнитура от зеленчуци.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало