Кулинарни рецепти » Пилешко филе със сос

 Пилешко филе със сос

Продукти:

• 750 г пилешко филе
• 150 г бекон, нарязан на ивички
• 200 г зелени маслини без костилки
• 80 г стафиди
• 5-6 скилидки чесън
• 60 г обелени бадеми
• 150 г брашно
• 80 г коняк
• 200 г портокалов сок
• бял (или черен) пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките филета на тънък пласт и поръсваме със сол и пипер. Слагаме бекон в средата на всяко филе, заедно с малко счукан чесън. Сгъваме на две и леко начукваме краищата, след което овалваме в брашно и пържим в сгорещено олио.

Накисваме стафидите в коняка за 10 минути. Леко запържваме нарязаните на кръгчета маслините и ги смесваме с неотцедените стафиди, счуканите обелени бадеми и портокаловия сок. Кипваме соса и след 1 минута го сваляме от огъня.

Заливаме пилешкото с пикантния сос и сервираме с гарнитура от зеленчуци.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Начало