Продукти: (за 4-6 порции)
•	1 по-голямо пиле
•	600 г зелени домати
•	4 яйца
•	1 глава лук
•	половин пакетче краве масло
•	1 к.ч. олио
•	2 глави чесън
•	3-4 люти чушки
•	2 с.л. оцет
•	червен и черен пипер
•	магданоз, калофер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме пилето и го нарязваме на порции. Поръсваме парчетата със сол и червен пипер и леко ги запържваме в сгорещеното масло, като след това доливаме по малко топла вода, докато се сварят.
Измиваме зелените домати, нареждаме ги в тава и ги запичаме в силна фурна. Изваждаме ги, след като се опекат и ги размачкваме с дървена лъжица. Прибавяме към тях опечените и накълцани люти чушки, счуканите лук и чесън, олиото, оцета, дребно нарязан магданоз и сол. 
Разбъркваме добре пюрето и го изсипваме в чиния за сервиране. Около пюрето нареждаме порциите изпържено пиле. 
Разбиваме яйцата, прибавяме ситно нарязания калофер и с получената смес подправяме соса от пърженото. С подправения сос заливаме пилешките порции.
              Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
              Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
              Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
              Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...