Кулинарни рецепти » Пълнено панирано пиле

 Пълнено панирано пиле

Продукти:

• 4 парчета пилешки гърди
• 75 г настърган кашкавал
• 1 с.л. пресен естрагон /може магданоз/ или 1 с.л. сух естрагон
• 25 г масло
• 2-3 с.л. олио
• 1 разбито яйце
• галета
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

С остър нож правим джобчета във всяко парче месо. Разбъркваме кашкавала, естрагона и черния пипер и с тази смес пълним “джобчетата”. Отворите защипваме с клечки за зъби.

Посоляваме отгоре, овалваме всяко парче в галета, после в разбито яйце и пържим в сгорещеното олио 5-8 мин, докато всяко парче поруменее. Отцеждаме парчетата от мазнината, подсушаваме с домакинска салфетка и ги прехвърляме в затоплен съд. Държим ги на топло.

Поднасяме пилето топло, гарнирано с пържени гъби и картофи и обилно поръсено с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало