Кулинарни рецепти » Наси горен

 Наси горен
/Индонезия/

Продукти:

• 2 ч.ч. ориз
• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 1-2 чушки
• 300 г сварено пилешко месо (шунка или сварено свинско месо)
• 1 консерва раци или 250 г задушена риба
• 4 с.л. олио
• 1 равна с.л. къри на прах
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 щипка захар
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Покриваме съда с ориза с кърпа и го оставяме в гореща вода, за да не изстине оризът.

Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания лук, нарязаните на кръгчета чушки и целите скилитки чесън. След малко прибавяме кърито и нарязаното на кубчета месо. Поръсваме с червен пипер и сол и изпържваме добре.

После прибавяме ориза и изплакнатото в хладка вода рачешко месо. Пържим още 5-6 мин, прехвърляме ястието в голяма чиния и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Начало