Продукти: ( за 2 порции)
• 2 големи и 2 малки пилешки филета
• 1 сварено яйце
• 4-5 гъби от буркан
• 4-5 с.л. грах
• 30 г краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• 2 яйца за паниране
• 2-3 с.л. галета
• лимонов сок
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Начукваме леко филетата, наръсваме ги със сол, черен пипер и лимонов сок и ги оставяме да престоят 1 час в хладилника.
Нарязваме свареното яйце ситно и го смесваме с омекналото масло, нарязаните гъби, граха, настъргания кашкавал и черен пипер на вкус.
Така приготвената плънка разстиламе върху голямото филе и покриваме с малкото. Завиваме на руло, стагяме с конец и потапяме в разбитите яйца, галета, пак яйца и изпържваме до златисто в сгорещено олио.
Поднасяме рулото, след като махаме конците и го нарязваме на резени.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...