Кулинарни рецепти » Пържени пилешки гърди със зеле

 Пържени пилешки гърди със зеле
(Китай)

Продукти:

• 400 г пилешки гърди
• сърцевината на 1 малка зелка
• 1 яйце
• 1 с.л. вино
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. нишесте
• 1 с.л. кетчуп
• 1-2 щипки захар
• черен пипер, сол
• 1 к.ч. олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на малки кубчета и го оставяме за 15 мин в марината, приготвена от виното и малко сол.

В отделен съд разбиваме яйцето с нишестето и панираме парченцата месо в тази смес. Нарязваме зелето на ивички, поливаме го със смес от кетчупа, захарта и оцета и го подреждаме в чиния за сервиране.

Сгорещяваме олиото и изпържваме месото до златисто. Изваждаме пилешките късчета и ги оставяме да се отцедят. После отново ги пържим - този път до светлокафяво, отцеждаме и ги подреждаме при зелето.

Преди поднасяне поръсваме зелето и месото със смес от черен пипер и сол.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало