Продукти: (за 2 порции)
• 400 г пилешки гърди
• 1 краставица
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 с.л. соев сос
• 2 с.л. вино
• 1 ч.л. зехтин
• 2-3 зърна анасон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на лентички и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания праз. Посоляваме и подправяме с виното, оцета, соевия сос и анасона.
Нарязваме краставицата на тънки колелца и я прибавяме към месото. Разбъркваме и пържим още 1-2 мин. Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, сипваме зехтина, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...