Продукти: (за 2 порции)
• 400 г пилешки гърди
• 1 краставица
• 1 стрък праз /бялата част/
• 2-3 с.л. оцет
• 2-3 с.л. соев сос
• 2 с.л. вино
• 1 ч.л. зехтин
• 2-3 зърна анасон
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на лентички и го запържваме в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания праз. Посоляваме и подправяме с виното, оцета, соевия сос и анасона.
Нарязваме краставицата на тънки колелца и я прибавяме към месото. Разбъркваме и пържим още 1-2 мин. Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, сипваме зехтина, разбъркваме и отстраняваме от огъня.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...