Продукти:
• 250 г сварено пилешко месо
• 1 пресен бял хляб /500 г/
• 1 ч.ч. смлени печени бадеми
• 3-4 с.л. ситно нарязани подправки /магданоз, копър, листа от целина, мента/
• сокът от половин лимон
• 3-4 с.л. пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на кубчета и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото, за да се отцеди, и запазваме мазнината.
Разрязваме по дължина хляба и издълбаваме средата.
Смесваме трохите с изпърженото месо, смлените бадеми и ситно нарязаните подправки. Поръсваме сол и черен пипер. Сипваме лимоновия сок и по малко бульон и мазнина от пърженето. Разбъркваме и пълним едната половинка от хляба с така приготвената смес.
Покриваме с другата половина. Заливаме с пилешки бульон и мазнината от пърженето. Поръсваме обилно със ситно нарязан магданоз. При поднасяне нарязваме на дебели парчета.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...