Кулинарни рецепти » Шницели от пилешко месо

 Шницели от пилешко месо

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 ч.ч. брашно
• 2 яйца
• 1 ч.ч. галета
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето в подсолена вода. Отделяме гърдите и месото от бутчетата и ги начукваме, така че да получим плоски шницели. Натриваме ги със сол и черен пипер.

Овалваме шницелите в брашното, потапяме ги в разбитите яйца, овалваме ги в галетата и ги пържим в силно сгорещеното олио, докато станат златисти от двете страни.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало