Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голямо пиле
• 2 глави лук
• 4 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 глава чесън
• сокът от 2 лимона
• кимион, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Завързваме крилете и краката на пилето плътно към тялото, за да не стърчат. Натриваме го от всички страни със смес от кимион, черен пипер и сол. В съд с капак разтопяваме половината от маслото и изпържваме в него пилето от всички страни.
Изваждаме пилето и слагаме в същата мазнина ситно нарязания лук. След като се задуши, прибавяме брашното, разреждаме с 3 ч.ч. пилешки бульон и оставяме соса да се вари около 5 мин.
Нарязваме пилето на порции, слагаме ги в соса и ги оставяме да се варят 15 мин. Накрая подправяме със счукания с малко сол чесън, лимонов сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...