Кулинарни рецепти » Пиле със сос от моркови и кротони

 Пиле със сос от моркови и кротони

Продукти:

• 1 пиле
• 600 г моркови
• 2 домата
• 80 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г хляб
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го слагаме в тенджера. Заливаме със студена вода и варим заедно с нарязаните моркови, наситнени домати, бахар, дафинов лист и 3-4 зърна черен пипер. Варим докато омекне пилето.

Изваждаме парчетата месо, изцеждаме ги и пържим в 2/3 от маслото, докато получат загар. Изваждаме ги в съд и похлупваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на крутони хляб. В останалата част от маслото запържваме брашното, поръсваме с червен пипер и разреждаме с прецедения бульон. Прибавяме сварените зеленчуци стрити или пасирани.

Във всяка порционна чиния слагаме парче месо, крутони и поливаме със соса от моркови.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало