Кулинарни рецепти » Пиле със сос от моркови и кротони

 Пиле със сос от моркови и кротони

Продукти:

• 1 пиле
• 600 г моркови
• 2 домата
• 80 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г хляб
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и го слагаме в тенджера. Заливаме със студена вода и варим заедно с нарязаните моркови, наситнени домати, бахар, дафинов лист и 3-4 зърна черен пипер. Варим докато омекне пилето.

Изваждаме парчетата месо, изцеждаме ги и пържим в 2/3 от маслото, докато получат загар. Изваждаме ги в съд и похлупваме.

В същата мазнина запържваме нарязания на крутони хляб. В останалата част от маслото запържваме брашното, поръсваме с червен пипер и разреждаме с прецедения бульон. Прибавяме сварените зеленчуци стрити или пасирани.

Във всяка порционна чиния слагаме парче месо, крутони и поливаме със соса от моркови.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало