Продукти:
• 1 пиле
• 600 г моркови
• 2 домата
• 80 г краве масло
• 1 с.л. брашно
• 200 г хляб
• 2-3 зърна бахар
• 1 дафинов лист
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го слагаме в тенджера. Заливаме със студена вода и варим заедно с нарязаните моркови, наситнени домати, бахар, дафинов лист и 3-4 зърна черен пипер. Варим докато омекне пилето.
Изваждаме парчетата месо, изцеждаме ги и пържим в 2/3 от маслото, докато получат загар. Изваждаме ги в съд и похлупваме.
В същата мазнина запържваме нарязания на крутони хляб. В останалата част от маслото запържваме брашното, поръсваме с червен пипер и разреждаме с прецедения бульон. Прибавяме сварените зеленчуци стрити или пасирани.
Във всяка порционна чиния слагаме парче месо, крутони и поливаме със соса от моркови.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...