Кулинарни рецепти » Пиле Аблама

 Пиле Аблама
/Турция/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голямо пиле
• 300 г арпаджик
• 1 пакетче краве масло
• 4 с.л. брашно
• 4 лимона,
• кимион, суха чубрица
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме пилето в сгорещената мазнина до златисто. Пилето е готово, когато при набождане пуска бистър сок. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме до омекване целите главички лук, после ги изваждаме да се отцедят.

В част от мазнината запържваме брашното, разреждаме с 1 ч.ч. бульон и варим, за да получим гъст сос. Накрая прибавяме лимонов сок, кимион, чубрица, и сол на вкус.

Разделяме пилето на порции, нареждаме го в плато, нареждаме върху него лукчетата и заливаме със соса. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало