Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле, 300 г картофи
• 100 г сирене
• 5 яйца
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето в подсолена вода. Обезкостяваме го и прекарваме месото през месомелачка.
Сваряваме картофите, пасираме ги и ги смесваме с намачканото сирене. Прибавяме пилешката кайма, 3 яйца, ситно нарязания магданоз, черен пипер и сол на вкус.
Омесваме добре сместа и оформяме кюфтенца, които овалваме в брашното, потапяме в останалите разбити яйца, овалваме в галетата и пържим от двете страни в силно загрятото олио.
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...