Кулинарни рецепти » Пилешки гърди с ориз по китайски

 Пилешки гърди с ориз по китайски

Продукти:

• 200 г пилешки гърди
• 300 г ориз
• 1 стрък праз
• 1 голяма глава лук
• 2 яйца
• 2 с.л. зехтин, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме.

Сваряваме месото, отцеждаме и го накълцваме на дребно. Прибавяме ориза, разбъркваме и запържваме сместа в сгорещената мазнина. Опитваме на сол, заливаме с разбитите яйца и разбъркваме.

Прехвърляме в чиния за сервиране и гарнираме с тънко нарязани кръгчета от праза.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало