Продукти:
• 1 кг пилешко филе
• 1 пакетче масло
• 1 голяма кофичка сметана
• 1-2 с. л. прясно мляко
• черен пипер
• вегета,
• соев сос
Начин на приготвяне:
Начукваме внимателно вържолите в краищата, за да се загънат леко по-късно при пърженето. Поръсваме ги с черен пипер, вегета и достатъчно соев сос. Добре е да постоят малко в маринатата, но ако бързаме, можем да ги приготвим веднага.
В по-дълбок тиган с капак или в тенджера разтопяваме маслото и изпържваме пържолите до розово. Нареждаме ги в тигана и ги заливаме със сметаната, която леко сме разредили с прясно мляко. Захлупваме и оставяме ястието да клокне 3-4 минути.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...